Over U.V.S.V./ N.V.V.S.U.

De U.V.S.V./N.V.V.S.U. is een afkorting voor de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging/Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht en wordt ook wel 'de Club' genoemd. Zoals de naam al zegt is de UVSV een ongemengde studentenvereniging met momenteel ruim 1400 vrouwelijke leden. Zo is de UVSV de op één na grootste studentenvereniging in Utrecht en de grootste vrouwelijke studentenvereniging van heel Nederland. De Club wordt gerund door 12 meisjes die een jaar lang op de Club zitten, zij vormen samen het Bestuur en de Commissie. Onze sociëteit, ook wel Hestia genoemd, is erg centraal gelegen in een prachtig monumentaal pand op de Drift 19: midden in het centrum, dichtbij de Universiteitsbibliotheek, maar ook om de hoek van de Woolloomooloo. De Woolloomooloo is de studentendiscotheek op het Janskerkhof, waar je na een borrelavond altijd kunt feesten tot diep in de nacht.
Laat je niet afschrikken door een ongemengde vereniging; een vrouwelijke studentenvereniging is juist heel gezellig. Op borrelavonden blijft iedereen echt samen met haar jaarclub, huis of commissie en daarna gaat iedereen vaak door naar de Woo, waar ook de jongens van het U.S.C. heen gaan. Het betekent dus niet dat je alleen maar met meisjes in contact bent. Er worden het hele jaar door veel feestjes en activiteiten georganiseerd in samenwerking met de jongens van het U.S.C., onze mannelijke tegenhanger gevestigd naast de Woo. Ook zijn er bij ons op de borrelavonden op vrijdag jongens welkom.
Er zijn veel verschillende meisjes lid bij UVSV. Iedereen is anders en daarom zal ook zeker jij je plekje kunnen vinden! Je kunt volledig je eigen tijd invullen en naast de borrelavonden zijn er veel andere manieren om jezelf te ontplooien. Zo hebben we onder andere sport-subgezelschappen, kookcommissies, kunstcommissies en ga zo maar door. Kortom: door lid te worden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. leer je binnen een korte tijd veel leuke mensen kennen, waardoor jij je nooit alleen zult voelen in je nieuwe studentenstad Utrecht. Deze contacten zal je voor de rest van je leven hebben!
 
Studeren
De UVSV is natuurlijk een studentenvereniging, wat betekent dat studeren altijd op nummer één blijft staan. Je kunt altijd zelf kiezen aan welke activiteiten je mee wilt doen, dus als je tijdens je tentamenperiode even geen tijd hebt om naar de club te gaan is dat helemaal niet erg! Daarnaast maken meisjes zonder studiepunten geen kans om deel uit te maken van één van de leuke commissies die er op de Club zijn. Op deze manier probeert de UVSV haar leden te stimuleren tot een goede studievoortgang. De UVSV heeft daarnaast samen met het U.S.C. een samenwerkingsovereenkomst met een tentamentrainingsinstituut die tentamentrainingen verzorgt voorafgaand aan de tentamenperiodes. Tijdens de tentamenperiodes wordt er ook voor lunch op de Club gezorgd, zodat je tijdens het studeren in de universiteitsbibliotheek (die ook op de Drift zit) even gezellig pauze kunt houden en naar de Club kunt gaan voor een lekkere verzorgde lunch om vervolgens weer te kunnen vlammen in de bieb!
Jaarclubs
Na de kennismakingstijd ga je samen met de andere nieuwe meisjes een jaarclub vormen. Gedurende de borrelavonden zal je steeds meer nieuwe jaargenootjes leren kennen en vorm je uiteindelijk met elkaar je eigen jaarclub, die bestaat uit 15 á 20 meisjes en waar jullie zelf een leuke naam voor kunnen verzinnen.
Een jaarclub vorm je om tijdens je studententijd veel gezellige dingen mee samen te doen. Zo heb je elke maandag jaarclubeten en eet je met je hele jaarclub elke week bij iemand thuis. Daarnaast ga je vaak met elkaar gezellig borrelen op de Club. Buiten deze avonden kun je met je jaarclub aan nog een tal van andere leuke activiteiten meedoen op de Club. Zo is er de playbackshow, het driedaagsfeest de 3-Daymensionale, de biercantus en de vele themafeesten. Ook organiseer je met je jaarclub één keer per jaar een clubdiner op locatie, ga je een weekendje weg en ga je met elkaar skiën en/of op zomervakantie. Door al deze activiteiten die je met je jaarclub doet, bouw je een nauwe band met elkaar op. Ook na je studententijd zal je nog veel contact met je jaarclub hebben, aangezien het vriendinnen voor het leven worden!
Onthoud wel dat geen van deze activiteiten verplicht is. Mocht je het te druk hebben met bijvoorbeeld je studie, dan sla je gewoon een activiteit over. Hoeveel tijd je wilt besteden aan de Club en je jaarclub, beslis je zelf!
Huizen
De UVSV staat ook bekend om haar huizencultuur. Lees hier meer over onder het kopje 'Huizen'.
Bekijk ook de foto's, lees de ervaringen van eerstejaars tot reünisten en lees over de activiteiten die de Club organiseert door het jaar heen bij de andere kopjes onder 'U.V.S.V./N.V.V.S.U.'